Naar inhoud
Gewoon per stuk te bestellen
Hulp bij installatie met instructie van vakmensen
Voor iedere klus de perfecte koppeling
Toppex
Handig om te weten

Meerlagenbuis

Een meerlagenbuis bestaat uit kunststof en aluminium, waardoor de buis stevig maar ook buigbaar is. Meerlagenbuizen zijn ideaal voor sanitair-, drinkwater- en persluchtinstallaties. Onze meerlagenbuis is beschikbaar in diameters 16x2mm, 20x2mm, 25x2,5mm en in 32x3mm.

De meerlagenbuis van Toppex kan gebruikt worden samen met producten van andere merken. Let in dat geval wel op dat je de juiste diameters en persprofielen hebt.

0 producten

Wat is een meerlagenbuis?

Een meerlagenbuis is precies wat de naam zegt: een buis met meerdere lagen. Een meerlagenbuis bestaat uit kunststof en aluminium, waardoor de buis stevig maar ook buigbaar is. Meerlagenbuizen zijn ideaal voor sanitair-, drinkwater- en persluchtinstallaties. Met een buigveer is een meerlagenbuis makkelijk te buigen, zodat deze om bochten gelegd kan worden. Waterleidingen aanleggen met meerlagenbuizen werkt heel fijn, want de buigbare buizen zijn prettig om mee te werken. Top Pex biedt verschillende opties in de meerlagenbuizen. Je kunt bij ons bijvoorbeeld terecht voor een meerlagenbuis met een 20 mm diameter of een meerlagenbuis met een 16 mm diameter. 

Kies voor een meerlagenbuis van topkwaliteit

Welke maat meerlagenbuis je ook nodig hebt voor een drinkwaterinstallatie of voor sanitair: bij Toppex vind je gemakkelijk alles wat je nodig hebt. Voor de doe-het-zelvers die weinig of geen ervaring hebben met meerlagenbuizen, staan wij uiteraard ook klaar met advies voor het werken met meerlagenbuizen. Met een divers aanbod meerlagenbuizen van verschillende afmetingen, zorgen we dat je altijd wordt voorzien van een brede keuze aan producten van professionele kwaliteit. Het thuis zelf aanleggen van een drinkwaterleiding gaat het beste met een meerlagenbuis die makkelijk te buigen, knippen en gebruiken is. Wij voorzien je graag van advies en geven antwoord op al je vragen en uiteraard meerlagenbuizen van topkwaliteit.

Voordelen van de meerlagenbuis van Toppex:

  • 100% geschikt voor drinkwatervoorziening
  • Corrosiebestendig dankzij kunststof oppervlakken
  • Lichtgewicht en eenvoudig te hanteren
  • Bestand tegen hoge temperaturen (tot 95ºC) en werkdruk (10 bar)
  • Vormgeheugen na het buigen van de buis
  • Lineaire uitzetting vergelijkbaar met die van koperen buizen
  • 100% zuurstofdicht dankzij de aluminium tussenlaag

Bij Toppex zetten we ons in voor kwaliteit en innovatie. Benieuwd hoe dit zich vertaalt in onze producten? Vraag een sample aan en ontdek het zelf!

Meerlagenbuizen in allerlei formaten

De meerlagenbuizen van Toppex zijn beschikbaar in een aantal diameters. Zo is er de meerlagenbuis 16mm, deze is beschikbaar in een uitvoering van 25 meter of 100 meter. De meerlagenbuis 32mm is 50 meter lang. Niet de lengte die je zoekt? Knip de meerlagenbuis op maat met een kniptang voor het perfecte resultaat. Meerdere meerlagenbuizen zijn uiteraard te koppelen met perskoppelingen of knelkoppelingen, zo creeër je een oplossing op maat voor jouw klus.

Toepassingen van een meerlagenbuis

Meerlagenbuizen kunnen in verschillende situaties worden gebruikt. Als waterleiding voor sanitair of drinkwater is een gebruikelijke toepassing. Voor perslucht bieden meerlagenbuizen een veilige en betrouwbare optie. Ze zijn bestand tegen de hoge druk, wat cruciaal is voor het voorkomen van lekken en het waarborgen van de veiligheid. In verwarmingssystemen, zoals een CV, zijn meerlagenbuizen ideaal. Ze kunnen hoge temperaturen aan zonder hun vorm of integriteit te verliezen, wat de meerlagenbuis geschikt maakt voor zowel vloerverwarming als radiatoraansluitingen.

Een buigbare meerlagenbuis voor jouw klus koop je bij Toppex

Bestellen bij Toppex kent een aantal voordelen. Naast de beste kwaliteit, ontvang jij je bestelling de volgende dag wanneer je op werkdagen voor 15:00 bestelt. Vanaf €100 is de verzending van je bestelling ook nog eens helemaal gratis!

"Je kunt Josh gewoon even bellen."
Advies en hulp bij installatie

Niet helemaal zeker of je wel de juiste perskoppeling hebt?

We doen ons uiterste best om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Je kunt altijd contact opnemen met Josh voor meer informatie of vragen.
Neem contact op met Josh