Naar inhoud
Gewoon per stuk te bestellen
Hulp bij installatie met instructie van vakmensen
Voor iedere klus de perfecte koppeling
Toppex

Hulp bij installatie

Op deze pagina vind jij wat je moet weten om jouw installatie tot een succes te brengen. Toch nog vragen? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact op met Josh. Hij doet zijn uiterste best om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. 
De voordelen van Toppex

Gebruik de juiste persbekken voor jouw installatie

Het gebruik van de juiste persbekken is van groot belang bij het werken met leidingsystemen. Met de juiste persbek kan je een waterdichte verbinding maken, essentieel voor elke klus aan je leidingwerk. In deze gids duiken we in de wereld van persbekken hun verschillende profielen, verschillende merken perskoppelingen en hoe je het juiste type kiest voor jouw project.  

Perskoppelingen

Wat je nodig hebt om een waterleiding aan te leggen

Zelf een waterleiding aanleggen is vrij makkelijk. De enige materialen die je nodig hebt om je eigen waterleiding in de badkamer of keuken aan te leggen, zijn duidelijke instructies en de benodigde materialen; perskoppelingen, een perstang en meerlagenbuizen of slangen van hoge kwaliteit. Wij schreven zelf ook handige instructies om zelf een waterleiding aan te leggen. Deze vind je hier. Je kunt bij ons een perskoppeling voor je waterleiding van uitstekende kwaliteit bestellen voor een eerlijke prijs. Toppex voorziet je niet alleen van uitgebreid advies en hulp bij het aanleggen van een waterleiding, maar wij leveren ook de materialen die je hiervoor nodig hebt.
Perskoppelingen

Wat is een perskoppeling?

Een perskoppeling werkt heel anders dan andere koppelingen, zoals bijvoorbeeld een schroefkoppeling. Perskoppelingen zijn koppelingen die stevige en betrouwbare aansluiting bieden. Je sluit een perskoppeling aan op een leiding door deze er letterlijk op te persen met een perstang en behulp van de juiste persbek, zodat de koppeling strak aangesloten is en er niks meer tussendoor kan glippen. Dit maakt een perskoppeling perfect voor een waterleiding aanleggen. Lees dit en meer via onderstaande knop.

Buigbare meerlagenbuis van Toppex
Buigbare meerlagenbuis

Waarom je gebruik moet maken van een buigbare meerlagenbuis

Een buigbare meerlagenbuis is een buis die bestaat uit meerdere lagen van kunststof en aluminium. Door de materialen waaruit de meerlagenbuis is opgebouwd, is deze buigbaar en ideaal voor het aanleggen van waterleidingen voor sanitair-, perslucht-, cv- en drinkwaterinstallaties. Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen een buigbare meerlagenbuis en andere leidingen, die de buigbare meerlagenbuis zo perfect maakt voor het aanleggen van een flexiele waterleiding. Lees dat en meer via onderstaande knop.
Advies en hulp bij je aankoop van Josh

Waar gebruik je persbekken voor?

Persbekken zijn een essentieel stuk gereedschap wanneer je met perskoppelingen en een perstang werkt. Met een persbek en de perstang kun je namelijk je perskoppeling stevig aansluiten op je leiding. In Toppex’s blog over perstangen vind je een overzicht van persbekken en lees je meer over het gebruik van de perstangen zelf en een aantal voordelen.
Muurplaat van Toppex

Wat is een muurplaat?

Met een muurplaat van topkwaliteit is de verbinding tussen de leiding en jouw kraan stevig en betrouwbaar. Bovendien zorg je ervoor dat iedere kraan er netjes afgewerkt uitziet. Zelfs een simpele buitenkraan ziet er chic uit wanneer je een muurplaat van hoge kwaliteit installeert en deze nauwkeurig afwerkt. Lees op deze pagina alles over een muurplaat en hoe je deze installeert.
Benen op verwarming

Wat je nodig hebt om een radiator aan te leggen

Een radiator aansluiten is een eitje wanneer je dit doet met materialen en producten van hoge kwaliteit. Bij Toppex bieden we diverse producten van hoge kwaliteit, die perfect zijn voor het aansluiten van een radiator. Lees hier wat jij nodig hebt en hoe jij de radiator aansluit.
Pers verloop binnendraad van Toppex Perskoppelingen

Wat je nodig hebt om een persluchtleiding aan te leggen

Het aanleggen van de persluchtleiding zelf is vrij simpel, echter is het bepalen van een leidingverloop foutgevoelig, wanneer je geen of weinig ervaring hebt. Lees in dit blog waar je op moet letten wanneer je een persluchtleiding aan wil leggen.
Buitenbuigveer van Toppex

Waar gebruik je een buigveer voor?

Om te voorkomen dat je een knik krijgt in je buigbare meerlagenbuis maak je gebruik van een buigveer. Toppex biedt hulp bij jouw installatie. Hoe je een buigveer gebruikt lees je in dit blog.
Pers kogelkraan van Toppex

Hoe werkt een kogelkraan?

Bij Toppex bieden wij verschillende pers kogelkranen aan. Om jou te helpen bij jouw installatie lees je hier hoe een kogelkraan werkt en wanneer je een kogelkraan gebruikt.
Perstang van Toppex voor persen van perskoppelingen

Hoe gebruik ik een hydraulische perstang?

Voor iedereen die zich afvraagt: ”Wat is een perstang en waar gebruik ik een perstang voor?”, geven wij antwoord op deze én andere vragen. Iedere enthousiaste doe-het-zelver die zelf een waterleiding wil aanleggen moet weten dat de hydraulische perstang een onmisbaar stuk gereedschap is voor deze klus. 
De voordelen van Toppex

Waar je op moet letten bij het aanschaffen en installeren van een warmtepomp

Door de verschillende ontwikkelingen in gasprijzen en wet- en regelgeving neemt de vraag naar duurzame oplossingen om je woning te verwarmen toe. Een mogelijke oplossing kan een warmtepompboiler zijn. De benodigde producten voor het installeren van een warmtepomp vind je bij Toppex. Ontdek hier wat je nodig hebt bij het installeren van een warmtepomp.