Naar inhoud
Gewoon per stuk te bestellen
Hulp bij installatie met instructie van vakmensen
Voor iedere klus de perfecte koppeling
Toppex
Terug naar overzicht

Toppex perstang

Inclusief persprofielen:

  • Th 16 - 20 - 26 - 32mm
  • U 16 - 20 - 25 - 32mm
  • V 15 - 18 - 22 - 28 mm 

De Toppex perstang is te gebruiken in combinatie met perskoppelingen van andere merken en wordt geleverd met kniptang en pijpsnijder.

€ 243,80 per stuk

Nog 2 op voorraad
forms::maximum_quantity_exceeded

  • Voor 15.00 besteld, dezelfde dag verstuurd
  • Vanaf 100 euro in Nederland gratis thuisbezorgd
  • Betaal met iDeal, Klarna, Apple Pay of Bancontact (BE)

Extra productinformatie

Gerelateerde producten

m-profiel persbekken van Toppex
M-profiel persbekken
€ 91,64 per stuk
forms::maximum_quantity_exceeded
Buigbare meerlagenbuis van Toppex
Meerlagenbuis 25 meter
Vanaf € 30,32 per stuk
Staffelkorting Vanaf € 28,38 met staffelkorting
Staffelkorting
Koop 5 voor € 28,38 per stuk
Koop 10 voor € 26,19 per stuk
Bekijk product

De veelzijdigheid van een perstang

Een perstang is een gespecialiseerd gereedschap dat wordt gebruikt om twee stukken metaal of kunststof buis samen te voegen met behulp van een perskoppeling. De tang maakt gebruik van een grote hoeveelheid kracht om een sterke, lekvrije verbinding te creëren zonder dat er gesoldeerd hoeft te worden. Dit gereedschap is essentieel in de loodgieterswereld en voor HVAC-installaties (verwarming, ventilatie en airconditioning).

Controleren welke (merken) perskoppelingen je kunt persen met de Toppex perstang? Check het via dit blog.

Hoe werkt een perstang?

Een perstang werkt door mechanische of hydraulische druk uit te oefenen om een persfitting rond een buis te comprimeren, waardoor een stevige, lekvrije verbinding wordt gecreëerd. Het proces omvat het schoonmaken van de buis, het plaatsen van de fitting, het positioneren van de tang, en het activeren van de tang om de fitting te comprimeren. Dit creëert een veilige verbinding zonder solderen of lassen, snel en efficiënt.

Perstang voor waterleidingen

Het gebruik van een perstang voor het lekvrij verbinden van waterleidingen - zoals een meerlagenbuis - is een veelgebruikte toepassing. Zonder de solderen of te lijmen zorgt de perstang voor een stevige verbinding die risico's op lekkages minimaliseert. Zo creëer je met een perstang een snelle en betrouwbare verbinding tussen waterleidingen.

Veel waterleidingen of verwarmingssystemen maken gebruik van meerlagenbuizen. Deze perstang van Toppex is ook zeer geschikt voor het creëren van sterke koppelingen tussen een meerlagenbuis en een perskoppeling. Door de verschillende persprofielen is de perstang geschikt voor verschillende maten buizen.

Perstang gebruiken voor CV leidingen

Voor cv leidingen werkt het gebruik van een perstang vergelijkbaar met waterleidingen. Je begint met het voorbereiden van de buis, vervolgens schuif je de juiste perskoppeling over de buis. De perstang wordt rond deze koppeling geplaatst en met een simpele activering van de tang wordt de koppeling gecomprimeerd en ontstaat er een sterke verbinding.

Perstang met accu, hydraulisch of handmatig?

Hydraulische perstangen genereren kracht via een hydraulisch systeem, ideaal voor zware toepassingen die consistente, hoge druk vereisen. Accu-aangedreven perstangen bieden mobiliteit en gemak met voldoende kracht voor standaard verbindingen, werkend op een oplaadbare batterij voor draadloos gebruik. Handmatige perstangen, die fysieke kracht van de gebruiker vereisen om de verbinding te maken, zijn geschikt voor lichtere taken en bieden een eenvoudige, maar effectieve oplossing zonder de noodzaak voor elektriciteit of hydraulica.

 

"Je kunt Josh gewoon even bellen."
Advies en hulp bij installatie

Niet helemaal zeker of je wel de juiste perskoppeling hebt?

We doen ons uiterste best om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Je kunt altijd contact opnemen met Josh voor meer informatie of vragen.
Neem contact op met Josh