Naar inhoud
Gewoon per stuk te bestellen
Hulp bij installatie met instructie van vakmensen
Voor iedere klus de perfecte koppeling
Toppex

Gebruik de juiste persbekken voor jouw installatie

Het gebruik van de juiste persbekken is van groot belang bij het werken met leidingsystemen. Met de juiste persbek kan je een waterdichte verbinding maken, essentieel voor elke klus aan je leidingwerk. In deze gids duiken we in de wereld van persbekken hun verschillende profielen, verschillende merken perskoppelingen en hoe je het juiste type kiest voor jouw project.

Wat zijn persbekken?

Persbekken zijn onderdelen van perstangen die worden gebruikt om leidingen, zoals die voor water of lucht, stevig en lekvrij te persen. Met de juiste persbek zorg je voor een veilige en betrouwbare verbinding die bestand is tegen de druk en het dagelijkse gebruik. Of je nu een doe-het-zelver bent of een professional, het kennen van de juiste persbekprofiel is cruciaal voor het succes van je project.

Verschillende soorten persbekprofielen voor een perskoppeling

Er zijn verschillende profielen van persbekken beschikbaar, elk ontworpen voor specifieke perskoppelingen. De meest voorkomende persbekken zijn V, M, TH, U, en UP profielen. Een persprofiel duidt op de vorm van de persbek, verschillende profielen zijn dus geschikt voor perskoppelingen. Maar wanneer gebruik je welk persprofiel? Dit check je aan de hand van onderstaande tabel.

Kies de juiste persbek voor jouw perskoppeling
Merk perskoppeling Persbekprofiel Diameter Te persen met Toppex perstang? Materiaal leidingsysteem

Toppex

H, TH, U, Rfz

16mm t/m 32mm

Ja, perskoppelingen met het TH en U profiel

Kunststof (meerlagenbuis / pex buis)

Bonfix

H, TH, U, F, CH

16mm t/m 63mm

Ja, perskoppelingen met het TH en U profiel

Kunststof (meerlagenbuis / pex buis)

Uponor MLC

UP

14mm t/m 32mm

Nee

Kunststof (meerlagenbuis / pex buis)

Henco

TH, BE

14mm t/m 26mm

Ja, perskoppelingen met het TH profiel

Kunststof (meerlagenbuis / pex buis)

Wavin Tigtis M1/M5

U

14mm t/m 50mm

Ja

Kunststof (meerlagenbuis / pex buis)

Bonfix 

M

12mm t/m 108mm

Ja, met de m-profiel uitbreidingsset.

Staal of koperen buizen

Geberit Mapress

M

12mm t/m 35mm

Ja, met de m-profiel uitbreidingsset.

Staal of koperen buizen

Viega Profipress

V

12mm t/m 54mm

Ja (15mm, 18mm, 22mm en 28mm)

Staal of koperen buizen

In bovenstaande tabel is dus te zien dat je een perskoppeling van een bepaald merk in sommige gevallen met verschillende persbekprofielen kunt persen met jouw perstang. Dit maakt het dus ook mogelijk dat jij eventueel met jouw eigen perstang (van een ander merk) de perskoppelingen van Toppex kan persen, zolang je maar het juiste persprofiel met de juiste diameter gebruikt.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen persbekprofielen?

Het belangrijkste verschil tussen persbekken ligt in hun ontwerp en toepassingsgebied. Ook zijn sommige persbekken geschikt voor leidingssystemen van een ander materiaal, bijvoorbeeld kunststof of staal. Toch zijn veel perskoppelingen te persen met verschillende persbekprofielen, waardoor het verschil niet veel uitmaakt zolang maar het juiste profiel gebruikt voor jouw merk perskoppeling en de juiste diameter.

Nog niet zeker welke persbekken bij jouw installatie passen? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder!

Welke persbekken voor Toppex perskoppelingen?

Toppex perskoppelingen kunnen geperst worden met persprofiel H, TH, U, & Rfz. Dit zijn universele persprofielen. Hiermee ben je zeker van een stevige en waterdichte verbinding. Het persen van de persbekken doe je met een perstang. Met behulp van hoge perskracht wordt de verbinding gemaakt. Zo is je verbinding duurzaam, gaat de leiding jaren mee en voorkom je lekkages.

Is jouw eigen perstang niet geschikt voor Toppex perskoppelingen?

Veel perstangen kunnen de perskoppelingen van Toppex persen. Heb jij toch een eigen perstang, maar niet de juiste persprofielen voor de perskoppelingen van Toppex? Neem dan contact op met Josh en dan helpt hij jou graag aan de geschikte persbekken.

De Toppex perstang is geschikt voor de meeste perskoppelingen

Bij de perstang van Toppex worden de persbekprofielen TH, U en V standaard geleverd. Dit zijn universele persbekprofielen, waardoor je de meeste merken perskoppelingen kunt persen.

Optioneel kan je ook M-profiel persbekken bestellen bij Toppex of maak je gebruik van de voordelige combideal. Je ontvangt dan de Toppex perstang met persbekprofielen TH, U, V en M voor een extra scherpe prijs.

Voor iedere klus de juiste persbek en perskoppelingen

Het juiste gereedschap essentieel voor succes. Persbekken zijn daarop geen uitzondering. Of je nu een professional bent of een doe-het-zelver, bij ons vind je een breed assortiment aan perskoppelingen en benodigd gereedschap voor elke klus. Bestel je op werkdagen voor 15:00? Dan heb je jouw gereedschap de volgende dag al in huis. En vanaf €100,- is de verzending zelfs gratis!

Door je te verdiepen in de verschillende soorten persbekken en hun toepassingen, zorg je ervoor dat je altijd voorbereid bent op het werk dat voor je ligt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk eens rond op de webshop of laat je adviseren.

Liever de perskoppelingen van Toppex eerst proberen met jouw producten?

Voor zakelijke afnemers bieden wij ook de mogelijkheid om onze perskoppelingen eerst te testen. Vraag gratis een sample aan en ontvang 5% korting op je eerste bestelling. Zo ervaar jij vrijblijvend op de perskoppelingen van Toppex geschikt zijn voor jouw producten.

Perskoppeling t-stuk van Toppex
Perskoppelingen
Bij Toppex kies je uit een brede keuze aan perskoppelingen. Bekijk hier ons assortiment.
Perstang van Toppex voor persen van perskoppelingen
Gereedschap
Gereedschap voor werkzaamheden aan jouw waterleiding of perslucht voor koop je bij Toppex.