Naar inhoud
Gewoon per stuk te bestellen
Hulp bij installatie met instructie van vakmensen
Voor iedere klus de perfecte koppeling
Toppex

Wat is een muurplaat?

Hoe installeer ik zelf een muurplaat? Toppex ondersteunt jouw project met hoge kwaliteit producten, persoonlijke service en advies op maat.

Muurplaat

Wat is een muurplaat?

Voor wie zich afvraagt: “Waar gebruik ik een muurplaat voor?”, helpen we je met een korte uitleg. Een muurplaat dient als overgang tussen de waterleiding en een inbouwkraan die je bevestigt aan de wand. Deze inbouwkraan is meestal een douchekraan, badkraan of keukenkraan. Bij het leggen van een waterleiding is de muurplaat voor de kraan een onmisbaar onderdeel. Met een muurplaat van topkwaliteit is de verbinding tussen de leiding en jouw kraan stevig en betrouwbaar. Bovendien zorg je ervoor dat iedere kraan er netjes afgewerkt uitziet. Zelfs een simpele buitenkraan ziet er chic uit wanneer je een muurplaat van hoge kwaliteit installeert en deze nauwkeurig afwerkt.

Muurplaten en andere benodigde producten van Toppex

Een muurplaat wordt gebruikt om de kraan aan de waterleiding te verbinden. Zonder muurplaat is er geen verbinding met de waterleiding, waardoor je geen werkende kraan hebt. In huis zijn er verschillende plekken waar een muurplaat kan worden geïnstalleerd, zoals in de badkamer voor een douchekraan of badkraan. Tussen de verschillende muurplaten van Toppex vind je met gemak de juiste muurplaat voor je klus. Toppex biedt een muurplaat van 16mm en 20mm.

Muurplaatbeugel

Ook biedt Toppex een muurplaatbeugel in twee verschillende maten; een muurplaatbeugel van 16mm x 1/2" en een muurplaatbeugel van 20mm x 1/2". Een muurplaatbeugel is een verbinding van twee muurplaten op een beugel. De beugel bij de muurplaatbeugel van Toppex heeft een lengte van 15 cm. Een muurplaatbeugel vereenvoudigt het monteren van wandmengkranen en is uitermate geschikt voor toepassingen in drinkwaterinstallaties. 

Een muurplaatbeugel monteren met de juiste gereedschappen en benodigdheden van topkwaliteit is eenvoudig zelf te doen. Als professionals met jaren ervaring en kennis kunnen we je producten van hoge kwaliteit bieden. Met een flinke dosis persoonlijke service en advies op maat ondersteunen we ieder project waarmee je hulp nodig hebt.

Hoe installeer ik een muurplaat?

Een muurplaat voor je douchekraan of zelfs voor je buitenkraan zelf bevestigen is niet lastig. In enkele simpele en makkelijk te volgen stappen kun jij zelf de muurplaat voor je kraan installeren. Het is uiteraard, zoals bij elke andere klus, belangrijk om je werkplek voor te bereiden. Zorg dat alle losse deeltjes en stof verwijderd zijn met een stofzuiger of een borstel. Vervolgens kun je beginnen met het vastschroeven van de muurplaat. Plaats de muurplaat hiervoor zo dicht mogelijk bij de muur en gebruik pluggen bij het vastschroeven.

Hierna kun je de leiding vastzetten in de koppelingen van de muurplaat. Bij het installeren van een kraan is het belangrijk om alles in de juiste volgorde te doen, dus neem je tijd en concentreer je goed wanneer je zelf je muurplaat gaat installeren. Met professioneel advies en duidelijke, uitgebreide instructies van Toppex, kun je zelf je kraan met muurplaat en al installeren in je keuken, badkamer of in de tuin.

Nog meer interessante pagina's die jou hulp bij jouw installatie kunnen bieden:

Muurplaten van Toppex
Muurplaat Toppex Perskoppelingen
Muurplaat
Vanaf € 5,46 per stuk
Staffelkorting Vanaf € 4,55 met staffelkorting
Staffelkorting
Koop 5 voor € 4,55 per stuk
Koop 10 voor € 3,64 per stuk
Bekijk product
Perskoppeling muurbeugel van Toppex
Muurplaatbeugel 15cm
Vanaf € 17,47 per stuk
Staffelkorting Vanaf € 14,91 met staffelkorting
Staffelkorting
Koop 5 voor € 14,91 per stuk
Koop 10 voor € 12,35 per stuk
Bekijk product