Naar inhoud
Gewoon per stuk te bestellen
Hulp bij installatie met instructie van vakmensen
Voor iedere klus de perfecte koppeling
Toppex

Waar gebruik je een buigveer voor?

Zelf je waterleiding aanleggen met duidelijke instructie van professionals? Toppex is de specialist op gebied van persluchtleidingen, sanitair en verwarming.

Gereedschap

Waar gebruik je een buigveer voor?

Met de buigbare meerlagenbuis van Toppex wordt het gemakkelijk om waterleidingen aan te leggen in jouw woning zoals gewenst. Het gebruik van een buigbare meerlagenbuis wordt steeds populairder. Een groot voordeel van deze buis zit namelijk al in de naam, deze zijn vrij eenvoudig te buigen. Zo leg jij eenvoudig een flexibele waterleiding. Echter wil je niet dat er een knik in je waterleiding komt en dan komt een buigveer van pas! Wat een buigveer exact is en hoe je deze gebruikt lees je in dit blog.

Wat is een buigveer en waar gebruik je dit voor?

Een buigveer is een dun spiraalvormig geheel dat in verschillende bochten gevormd wordt. Deze gevormde buigveer gebruik je vervolgens om bochten in jouw waterleiding te kunnen maken, om te voorkomen dat er een knik in de meerlagenbuis komt. Let op dat je buigveren enkel gebruikt voor flexibele buizen, zoals een meerlagenbuis. Bij dikkere buizen of buizen van steviger materiaal raden wij aan om een buigtang of een buigmachine te gebruiken.

Hoe gebruik je een buigveer?

Je hebt buigveren voor inwendig gebruik en voor uitwendig gebruik. Bij de binnenbuigveer wordt de veer in de buis gestoken en buig je de buis wanneer de buigveer op zijn plek zit. Vervolgens biedt de veer ondersteuning van binnenuit. Bij een buitenbuigveer werkt dit precies andersom. In dit geval steek je de meerlagenbuis in de buigveer en de buigveer biedt ondersteuning van buitenaf. Het is belangrijk om het midden van de buigveer op de plek te hebben waar de bocht moet komen in de buigbare meerlagenbuis. Daarnaast dien je de bocht in de buigveer en de meerlagenbuis te buigen met twee handen.

De verschillende buigveren van Toppex

Bij Toppex vindt je verschillende buigveren die voor uitwendig gebruik zijn. De buigveren zijn allemaal 60cm lang en geschikt voor meerlagenbuizen met de volgende diameters:

Alle producten om een flexibele waterleiding aan te leggen

Wanneer je de materialen voor het aanleggen van je flexibele waterleiding bestelt bij Toppex, kun je er zeker van zijn dat je hoge kwaliteit zult ontvangen. We bieden niet alleen professionele producten van hoge kwaliteit, maar ook uitgebreid en duidelijk advies en hulp bij je doe-het-zelf klusjes zoals een waterleiding aanleggen of een persluchtleiding aansluiten. Of je nu een waterleiding wilt aansluiten voor een buitenkraan in de tuin of een waterleiding voor sanitair: met onze producten leg je een leiding van uitstekende kwaliteit. 

Naast buigveren, ben je bij Toppex namelijk ook aan het goede adres voor een flexibele meerlagenbuis of perskoppelingen. Bestel je deze voor 15:00? Dan zorgen we ervoor dat je bestelling dezelfde dag nog wordt verstuurd. Vanaf €100 is de verzending van je bestelling ook nog eens helemaal gratis.

Nog meer interessante pagina's die jou hulp bij jouw installatie kunnen bieden:

Buigveer van Toppex beschikbaar in verschillende diameters