Naar inhoud
Gewoon per stuk te bestellen
Hulp bij installatie met instructie van vakmensen
Voor iedere klus de perfecte koppeling
Toppex

Wat is een perskoppeling?

Wat is een perskoppeling? Je eigen waterleiding aanleggen wordt gemakkelijk met de ondersteuning van Toppex - dé specialist in perskoppelingen.

Perskoppelingen

Wat is een perskoppeling?

Een perskoppeling werkt heel anders dan andere koppelingen, zoals bijvoorbeeld een schroefkoppeling. Perskoppelingen zijn koppelingen die stevige en betrouwbare aansluiting bieden. Je sluit een perskoppeling aan op een leiding door deze er letterlijk op te persen met een perstang en behulp van de juiste persbek, zodat de koppeling strak aangesloten is en er niks meer tussendoor kan glippen. Dit maakt een perskoppeling perfect voor een waterleiding aanleggen. Perskoppelingen gebruiken om leidingen aan te sluiten, is een veilige en simpele manier van verbinden én het is ook nog eens sneller dan solderen. Er zijn diverse soorten perskoppelingen die geschikt zijn voor verschillende doeleinden, van gasleidingen tot waterleidingen. Wanneer je de juiste perskoppeling gebruikt voor je klus, zul je zien dat je leiding jarenlang meegaat.

Waar gebruik je perskoppelingen voor?

Afhankelijk van het soort perskoppeling dat je gebruikt zijn deze koppelingen perfect voor het leggen van gasleidingen en waterleidingen. Er zijn uiteraard een aantal verschillende soorten persfittingen die je kunt kiezen. Het is belangrijk om de juiste fitting te kiezen voor je klus, want niet alle perskoppelingen zijn perfect te gebruiken voor sanitair- of drinkwaterinstallaties. Zo zijn er soorten die ideaal zijn voor gasleidingen, soorten die ideaal zijn voor waterleidingen en zelfs soorten die perfect zijn voor zowel perslucht- als waterleidingen. In ons assortiment vind je talloze soorten en maten, zodat je de juiste fittingen kunt uitkiezen voor jouw project of klus. Wees ook zeker niet bang om ons om advies te vragen. Onze ervaren medewerkers ondersteunen je graag bij je installaties.

Perskoppelingen transparant verpakt

Wanneer jij een verkeerde perskoppeling uit de verpakking haalt, is je eerst ingeving wellicht om deze apart te leggen en later te gebruiken. Dit is echter niet verstandig. Perskoppelingen dien je na het uit de verpakking halen namelijk meteen te gebruiken. Wanneer je de perskoppeling niet gebruikt en apart legt is de kans groot dat er stofdeeltjes of zand in de perskoppeling komen. Een perskoppeling met stofdeeltjes of zandkorrels kunnen schadelijk zijn voor jouw waterleiding. De kans op lekkage wordt dan vergroot. Dat wil je vanzelfsprekend graag voorkomen. Daarom is het noodzakelijk om meteen de goede perskoppeling uit de verpakking te halen die jij op dat moment nodig hebt. Wat daarbij helpt zijn onze transparante verpakkingen. Ten opzichte van andere aanbieders van perskoppelingen worden onze perskoppelingen verpakt in transparante zakjes. Zodat jij te allen tijde de juiste koppeling pakt.

De juiste perskoppeling en uitgebreid advies van Toppex

Voor een succesvolle installatie gebruik je natuurlijk de juiste gereedschappen en materialen van hoge kwaliteit. Onze perskoppelingen zijn dan ook KIWA gecertificeerd en bij grotere hoeveelheden ontvang je bij ons staffelkorting. In het brede assortiment van Toppex vind je alles dat je nodig hebt op het gebied van waterleidingen en perslucht. Bij ons kun je terecht voor perskoppelingen en andere benodigdheden van uitstekende kwaliteit.

Elke particuliere doe-het-zelver kan thuis een eigen waterleiding aanleggen. Hoe? Met professioneel advies van ervaren professionals. Toppex helpt je een handje met duidelijke instructies zodat jij in één keer alles goed doet. Heb je dus nog geen ervaring met perskoppelingen? Neem dan snel contact met ons op. Binnen de kortste keren leg je waterleidingen met perskoppelingen als een echte professional.

Nog meer interessante pagina's die jou hulp bij jouw installatie kunnen bieden:

Perskoppelingen van Toppex
pers sok van Toppex
Pers sok
Vanaf € 3,23 per stuk
Staffelkorting Vanaf € 2,69 met staffelkorting
Staffelkorting
Koop 5 voor € 2,69 per stuk
Koop 10 voor € 2,15 per stuk
Bekijk product
Pers t-stuk van Toppex perskoppelingen
Pers t-stuk
Vanaf € 6,09 per stuk
Staffelkorting Vanaf € 5,07 met staffelkorting
Staffelkorting
Koop 5 voor € 5,07 per stuk
Koop 10 voor € 4,06 per stuk
Bekijk product
pers knie van Toppex
Pers knie
Vanaf € 4,23 per stuk
Staffelkorting Vanaf € 3,53 met staffelkorting
Staffelkorting
Koop 5 voor € 3,53 per stuk
Koop 10 voor € 2,82 per stuk
Bekijk product

Bekijk alle perskoppelingen van Toppex hier.