Naar inhoud
Gewoon per stuk te bestellen
Hulp bij installatie met instructie van vakmensen
Voor iedere klus de perfecte koppeling
Toppex

Waar gebruik je persbekken voor?

Waar gebruik ik persbekken voor? Toppex geeft antwoord op deze en allerlei andere vragen op het gebied van sanitair, perslucht en waterleidingen.

Waar gebruik je persbekken voor?

Persbekken zijn een essentieel stuk gereedschap wanneer je met perskoppelingen werkt. Met een persbek kun je namelijk je perskoppeling stevig aansluiten op je leiding. Dit doe je door de perskoppeling letterlijk op de leiding te persen, waardoor je een stevige aansluiting creëert zonder kieren of lekkages. Een persbek is een belangrijk onderdeel van een perstang. De persbek is verwisselbaar, waardoor je met één perstang en meerdere persbekken aan verschillende klussen kunt werken. Persbekken zijn dus onmisbaar wanneer je een leiding gaat leggen met perskoppelingen. Met perskoppelingen van hoge kwaliteit en de juiste persbek leg je een leiding die jarenlang meegaat. In Toppex’s blog over perstangen vind je een overzicht van persbekken en lees je meer over het gebruik van de perstangen zelf.

Welke persbek gebruik ik voor welke koppeling?

Nu weet je wat persbekken zijn en waar ze voor worden gebruikt, maar vraag je je misschien af: “Welke persbekken heb ik nodig voor welke koppeling?”. Het is natuurlijk belangrijk dat de persbekken die je gebruikt wel goed passen op de perskoppelingen die je gebruikt. Er zijn vele verschillende soorten persbekken waar je uit kunt kiezen. Niet elke persbek is juist voor elke perskoppeling, let hier goed op. Per perskoppeling staat er op onze website welke persbek hierbij geschikt is. Op de perstang van Toppex kun je verschillende soorten persbekken bevestigen om te gebruiken voor verschillende koppelingen en klussen. Zo kun je dus met een aantal verschillende persbekken allerlei verschillende klussen doen. 

Welke verschillende soorten persbekken zijn er?

Er worden diverse soorten persbekken geleverd bij de Toppex perstang, want voor verschillende klussen zijn er nu eenmaal verschillende gereedschappen nodig. De verschillende soorten persbekken kunnen worden herkend aan verschillende letters in het overzicht van persbekken, zoals TH, H, U, en RFZ. In combinatie met deze letters herken je ook welke persbekken met welke diameter perskoppeling je ermee kan persen. Bij Toppex vind je diverse persbekken én perstangen van hoge kwaliteit, zodat je voor elke klus de juiste persbek kunt uitkiezen. Een hoge kwaliteit persbek met de juiste diameter is alles wat je nodig hebt om je perskoppelingen goed op je leiding aan te sluiten.

Nog meer interessante pagina's die jou hulp bij jouw installatie kunnen bieden:

De perstang van Toppex
Toppex perstang in doos met kniptang, pijpsnijder en verschillende profielen persbekken.
Toppex perstang
€ 243,80 per stuk
forms::maximum_quantity_exceeded