Naar inhoud
Gewoon per stuk te bestellen
Hulp bij installatie met instructie van vakmensen
Voor iedere klus de perfecte koppeling
Toppex

Buitenkraan aanleggen met een flexibele leiding

Op een efficiënte manier een buitenkraan aanleggen met flexibele leiding? Dat kan! Gebruik daarvoor de meerlagenbuis van Toppex.

Aan de slag met flexibele leidingen

Een buitenkraan is erg praktisch, bijvoorbeeld om gemakkelijk je gieter te vullen als je de planten water wilt geven in je tuin. Of misschien heb je wel een zwembad dat je in de zomer in de tuin zet voor je kinderen. Het is dan wat onhandig en een tijdrovende klus om telkens heen en weer naar de keuken te moeten lopen om emmers water te vullen. Een buitenkraan aanleggen met flexibele leiding is dé oplossing.    

Op zoek naar de oplossing om jouw buitenkraan aan te leggen met een flexibele leiding?

Niet in elke situatie is het even praktisch om een nieuwe leiding aan te leggen. Dit vanwege beperkte ruimte, de inrichting van de woonsituatie of de gewenste plek voor de buitenkraan. De traditionele manier van leidingen leggen kan een flinke uitdaging zijn, maar met een flexibele leiding, ook wel meerlagenbuis genoemd, wordt het een stuk makkelijker!

Zo’n meerlagenbuis bestaat uit meerdere lagen aluminium en kunststof, wat een sterke en ondoordringbaar omhulsel vormt. Dit gaat de kans op lekkages tegen, terwijl de leiding toch heel flexibel is, waardoor die op een gemakkelijke manier naar wens te vormen valt. Dit is ideaal voor de aanleg van een buitenkraan, zeker als de bewegingsruimte voor een buis beperkt is. Het geeft je simpelweg meer flexibiliteit.

De juiste materialen om een buitenkraan aan te leggen

Vanzelfsprekend dien je voor het aanleggen van een buitenkraan met flexibele leiding over de juiste materialen te beschikken. In principe volstaat elke degelijke buitenkraan, die te verkrijgen is bij een goede bouwmarkt. Belangrijker zijn natuurlijk de leidingen die je gebruikt. Voor de meest flexibele aanpak is de meerlagenbuis de beste keuze. 

Een buitenkraan aanleggen met flexibele leiding doe je zo

Ben je klaar om de buitenkraan aan te leggen met een flexibele leiding? Mooi! Hier bij Toppex heb je alle benodigde materialen binnen handbereik. Natuurlijk vertellen we je ook graag hoe je een buitenkraan met flexibele leiding aanlegt, zodat je met vertrouwen aan de slag gaat en binnen de kortste keren gebruik kunt maken van je buitenkraan.

Stappen voor het aanleggen

  • Zorg dat je de juiste lengte en diameter flexibele leiding aanschaft, de buitenkraan ter beschikking hebt alsook koppelstukken voor de aansluiting.
  • Gebruik geschikte perskoppelingen, die compatibel zijn aan het formaat meerlagenbuis.
  • Een buigveer is vereist om de buitenkraan met flexibele leiding aan te leggen, waarmee je de leiding gemakkelijk in de gewenste vorm buigt.
  • Een perstang is nodig voor het koppelen van de buis met de perskoppelingen.

Jouw flexibele leiding koop je bij Toppex

Een flexibele leiding biedt vele voordelen ten opzichte van een koperen leiding. Niet alleen omdat deze makkelijker te buigen en te vormen valt, maar ook omdat er geen gevoeligheid voor corrosie is. Hierdoor gaat de buis veel langer mee. Je bestelt de flexibele leiding voor de aanleg van je buitenkraan gemakkelijk online bij Toppex.