Naar inhoud
Gewoon per stuk te bestellen
Hulp bij installatie met instructie van vakmensen
Voor iedere klus de perfecte koppeling
Toppex

Waarom een leiding afdoppen? Toppex vertelt het je!

Wil je zelf een leiding tijdelijk afdoppen? Een leiding afdoppen is zo geregeld met de hoogwaardige en compatibele knelkoppelingen van Toppex!

Waarom een leiding afdoppen?

Als je een waterleiding niet meer gebruikt, dan moet deze zoals de titel al doet vermoeden afgedopt worden. Maar waarom moet je een leiding afdoppen en hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Toppex vertelt het je!

In welke situaties dop je een leiding af?

Er zijn verschillende situaties waarbij het aan te raden is om je leiding af te doppen. Ga je je badkamer of keuken verplaatsen en worden de oude leidingen niet meer gebruikt? Dan kun je deze het beste afdoppen, dan loopt er geen vocht meer uit de leidingen. Heb je een kraantje aan de buitenmuur van je huis zitten? Dan zou je als de winter voor de deur staat je waterleiding tijdelijk kunnen afdoppen zodat je niet het risico loopt dat dat kraantje dat je toch al niet gebruikt ook nog eens bevriest! Een bevroren leiding kan namelijk knappen, met alle vervelende gevolgen van dien.

Hoe dop je een leiding af?

Een leiding afdoppen is geen dagelijkse klus. Daarom leggen we je in dit blog graag uit hoe je een leiding afdopt met een knelkoppeling. Als je een ervaren klusser bent dan kun je deze klus heel goed zelf doen. Zorg er om te beginnen voor dat de hoofdkraan dichtgedraaid is en de leidingen leeg zijn. Dit voorkomt een onverwacht waterballet!

Wanneer je een leiding tijdelijk wilt afdoppen, kun je dit doen met een knelkoppeling eindstop of een perskoppelingen eindstop. Welk soort koppeling die je gebruikt, is afhankelijk van de leiding. Bij een stalen of koperen leiding gebruik je een knelkoppeling. Voor het bevestigen van de knelkoppeling eindstop heb je twee moersleutels nodig. Met behulp van beide moersleutels kun je de knelkoppeling stevig vastmaken op je waterleiding.

Indien jouw waterleiding is aangelegd met een meerlagenbuis, maak je gebruik van een perskoppeling eindstop. Deze perskoppeling bevestig je eenvoudig met een perstang.

Bevindt de leiding zich in een muur of achter stucwerk, dan kun je beter geen knelkoppeling gebruiken, maar de leiding solderen. Dit geldt ook voor leidingen die permanent afgedopt moeten worden. Door een eindstop aan de leiding te solderen dop je de leiding permanent af. Let op! Deze klus vergt een behoorlijke mate van professionaliteit en is zeker niet iets wat iedere klusser zo even kan doen!

Materialen kopen voor het afdoppen van een leiding

Wil je zelf met je leidingen aan de slag, dan kun je via de webshop van Toppex alle materialen kopen voor het afdoppen van een leiding. Je vindt in onze webshop een uitgebreid assortiment van hoogwaardige knelkoppelingen en perskoppelingen. Bijzonder gebruiksvriendelijk en geschikt voor allerlei toepassingen zoals waterleidingen, verwarmingsbuizen en koelsystemen. Er zijn speciale koppelingen voor het afdoppen van een leiding, dit zijn eindstopppen.

Onze knelkoppelingen en perskoppelingen zijn degelijk en sluiten goed af, ook onder zware omstandigheden. Ze zijn relatief eenvoudig te monteren en zorgen voor degelijke, lekvrije verbindingen.

Eindstop van Toppex
Eindstop
Vanaf € 2,72 per stuk
Staffelkorting Vanaf € 2,27 met staffelkorting
Staffelkorting
Koop 5 voor € 2,27 per stuk
Koop 10 voor € 1,81 per stuk
Bekijk product
knelkoppeling eindstop van Toppex
Knel eindstop
Vanaf € 3,16 per stuk
Staffelkorting Vanaf € 2,74 met staffelkorting
Staffelkorting
Koop 5 voor € 2,74 per stuk
Koop 10 voor € 2,32 per stuk
Bekijk product

Compatibele perskoppelingen of perskoppelingen nodig?

Als je compatibele koppelingen nodig hebt voor verschillende leidingformaten of -materialen, breng dan een bezoek aan de webshop van Toppex. Onze knelkoppelingen en perskoppelingen zijn niet alleen degelijk en eenvoudig te bevestigen, ze zijn ook nog eens compatibel met andere merken, zolang je dezelfde diameters en knel- of persprofielen in acht neemt. Dat maakt onze koppelingen super veelzijdig, maar ze zijn ook nog eens scherp geprijsd!

Als je voor 15:00 bestelt, wordt je bestelling nog dezelfde dag verzonden. Bestel je voor meer dan 100 euro aan producten, dan betaal je geen verzendkosten.

Ben je professioneel loodgieter of een ervaren doe-het-zelver en ben je op zoek naar hoogwaardige materialen om een leiding mee af te doppen, het liefst tegen een scherpe prijs? Je vindt ze bij Toppex! Heb je een vraag over onze producten? Neem contact op met Josh, hij geeft je graag een deskundig advies!